Designlampor

Det finns få saker som kompletterar en heminredning så fantastiskt som lampor och belysning av olika slag. Dels får man in ljus i rummet, med möjlighet att placera det på rätt ställe. Men samtidigt är de fina att se på, dekorativa och en viktig del av helhetsbilden. Med alla de snygga designlampor som idag finns att köpa, kan man ge sitt hem en riktigt exklusiv känsla. Samtidigt behöver man inte längre betala så mycket för dem, speciellt när man handlar på nätet. Detta innebär att alla kan ha råd att välja precis det de vill ha, eftersom valet är stort och varierat.

Många möbelbutiker på nätet säljer idag designlampor. Här finns designbelysning med kända namn som Gino Sarfatti, Arne Jacobsen, Poul Henningsen och Verner Panton. Men också gamla klassiska stolar och fåtöljer, eller mycket annat som man förknippar med fin heminredning. Alla tycker om att ha det snyggt hemma, det är en plats där man vill kunna slappna av och trivas. Med alla dessa fina designlampor och möbler blir det som en oas för hela familjen.

Vilka designlampor man väljer beror en del på om de ska stå på ett bord, på golvet eller sitta fast på vägg eller tak. De välkända AJ-lamporna, till exempel, kommer i flera olika utföranden. Vill man ha en lampa bredvid fåtöljen kanske man väljer den smala, höga AJ lampan. Sedan kan man kombinera med samma sorts lampa, men i bordsformat. Detta ger ett enhetligt intryck, medan man samtidigt får lampor som tjänar olika syften. Om man vill kan man välja samma designer för ett helt rum, eller så blandar man sånt som man tycker passar ihop.

När man ser på TV vill man ha en sorts belysning, vanligtvis en annan för att läsa och kanske lite mer när man sitter och spelar kort med barnen. Med de låga priser man hittar på nätet kan man kosta på sig att verkligen ha den belysning man tycker om. Eftersom den mörka årstiden är ganska lång i de flesta delar av landet behöver man ha bra belysning inomhus, för att lysa upp i alla hörn. Det sprider glädje och trivsel, förutom att det är viktigt av praktiska orsaker.