Eames stolar

Charles Eames var ledande inom möbeldesign under mitten av 1900-talet, inte bara i Amerika utan över hela världen. Han har skapat flera härliga designstolar som fortfarande är oerhört eftertraktade.

Bland de mest kända hör stolarna Eames DSW och Eames DSR. Vid en första glans ser de båda stolarna bra lika ut, men faktum är att det är två olika stolar. Skillnaden ligger i benens struktur, det är en trevlig detalj som bara Charles Eames kunde ha kommit upp med. Själva stolsitsen är gjord av gjuten plast, man sitter bekvämt och den är lätt att hålla ren. Här kan man verkligen använda stolen för att inreda ett rum, de kommer nämligen i en rad olika färger och nyanser. Allt från grått och vitt till starkt gult eller rött, man kan ge rummet ett riktigt lyft med en färgklick här.

Faktum är att Charles Eames arbetade mycket med plastprodukter, det var ett relativt nytt material under 1940-talet när han var som mest aktiv. Han fann det fascinerande och lyckades omvandla det till snygga, bekväma stolar och möbler.

Eames gungstol (Eames Rocking Chair) är ett annat exempel på hur Eames gav sina möbler en modern, nästan futuristisk look. Många av Eames stolar och möbler blir fokus i rummet, man dras till dem för att de är så annorlunda. Samtidigt håller han sig mycket till rena linjer och enfärgade sitsar, så det blir aldrig för mycket.